OM DITTE

Ditte Rønn er uddannet sangerinde og underviser fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2003 og har sidenhen givet koncerter i både ind,- og udland, samt undervist i en lang række forskellige sammenhænge som kor, sangworkshop, solosang m.m.

Som sanger er hun både funderet i nordisk jazz, salmer, folkemusik, viser, indie og improvisation.
Hun bevæger sig gnidningsløst på tværs af genrer og ønsker at sammensætte forskellige musikalske udtryk og temperamenter i en insisteren på at musikken skal ånde og være levende. Hun søger hele tiden efter det sted i stemmen hvor kraften får lov til at udfolde sig frit. Hvor der er fylde, udfoldelse og vilje samtidig med ro, inderlighed og hengivelse.

Hun har sunget meditative improvisationer i Vor Frue Kirke, indsunget kor for Lille Nørd, sunget sirenesang i Brønshøj Vandtårn, været solist til bryllupper, begravelser, samt improviseret til malerier og live video.

Hun er kontraalt – assistent i Vokalselskabet GLAS der synger a capella bulgarsk kormusik og nordiske folkesange der er omarrangeret specifikt til ensemblet.

I øjeblikket studerer hun på Rytmisk Musikkonservatorium, Solistuddannelsen i komposition.

Hun har været med til at skrive musik til teaterforestilling på TeamTeatret, billeder fra 1300-1600 tallet på Statens Museum for Kunst, Jingle til ZAK I SKOLE. I øjeblikket samarbejder hun bla. med lyrikeren Sofie Kragh Müller om at sætte musik til hendes nyeste digtsamling.

Ditte kommer oprindeligt fra Kolding, og har boet i København siden 2003.